Фестиваль – конкурс «Різдвяні канікули – 2018»

Різдво вважають святом сім'ї, його традиційно святкують у родинному колі. Можна сказати, що період приготування до нього - це Богом благословенний час для того, щоб забути старі образи, перепросити тих, кого ми могли образити, подякувати тим, хто зробив нам добро чи просто був поруч з нами протягом цього року.
Від покоління до покоління передавались традиції святкування Різдва Христового. До наших днів деякі  збереглись, деякі втратились, деякі змінились, можливо, навіть виникли нові. Проте незмінною і надалі  залишається українська колядка за родинним столом чи під сусідськими вікнами.
А також,  найяскравішою традицією повсякчас був вертеп. Почесним у цьому дійстві вважалося  носіння Різдвяної зірки. Вертепи включали безліч дійових осіб і,зазвичай, ілюстрували народження Ісуса Христа, рідше -  інші біблійні історії.
Для того, аби  примножувати надбання попередніх поколінь, сучасна молодь має постійно про це пам’ятати та брати активну участь у підтримці народних звичаїв. Саме тому, вже традиційним для дітей став фестиваль-конкурс «Різдвяні канікули ». 
Вже вкотре Твіржанський НВК гостинно приймав учасників та гостей фестивалю.  Книшик С.І. як директор привітала усіх присутніх з прийдешніми святами, побажала миру й злагоди в домівках.
Методист відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради  Андраш Г.І. відкрила фестиваль, наголосила на вагомості розвитку творчих здібностей серед учнівської молоді, відкритті нових талантів.
Слова ведучих заходу, святково прибраний зал, красуня-ялинка подарували справжнє відчуття Нового року та  Різдва. Учасники фестивалю, а це учні  закладів освіти Мостиської ОТГ, декламували напам’ять тематичні поезії, демонстрували свої вокальні, акторські та танцювальні вміння.
Як в учасників фестивалю, так і в глядачів залишилися приємні враження від побаченого та позитивні емоції. Молоде покоління справді талановите, і завдання дорослих полягає у тому, щоб розкрити та розвинути ці обдарування.

   

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Зустріч з правоохоронними органами

Свято Першого дзвоника